Vodiči drahých športiakov to s rýchlosťou prehnali nielen vo Vysokých Tatrách

07.08.2005 Poprad

Štrbské Pleso 7. augusta (TASR) - Rachot, hluk a strach sprevádzal v sobotu popoludní obyvateľov aj návštevníkov Štrbského Plesa vo Vysokých Tatrách.
V zóne piateho ochranného pásma a v podstate aj v pešej zóne neďaleko hotela FIS sa rýchlosťou od 150 do 200 kilometrov za hodinu premávalo vyše 40 rýchlych športových a veľmi drahých vozidiel. Tie smerovali od Bratislavy cez Štrbské Pleso na Zemplínsku šíravu, kde sa koná Redline 2005.
\"Hostia nielen zo Slovenska, Čiech, Nemecka či Holandska sa nestačili čudovať, čo sa deje, mnohí museli miestami uskakovať z cesty, po ktorej bežne nepremávajú vozidlá, na chodníky, \" uviedla dnes pre TASR obyvateľka Štrbského Plesa, ktorá nechce byť menovaná.
Dodala, že viacerí sa čudovali, ako sa k tejto situácii zachovala polícia. \"Aspoň tu na Štrbskom Plese nijako, možno preto, že išlo o luxusné a veľmi drahé vozidlá, \" dodala. Tvrdila, že jedno z áut malo disky v tvare hákových krížov, a že celú túto \"partiu bohatších arogantných mladíkov vo veku od 23-28 rokov\", ktorí autá riadili, má vyfotenú.
Podľa ďalších návštevníkov Tatier polícia údajne nezasiahla na celom úseku ich trasy od hotela Junior v Bratislave až po Tatry.
Polícia v Prešovskom kraji však urobila mimoriadne opatrenia, hliadky upozornili vodičov týchto áut, aby znížili rýchlosť. \"Tí, ktorí prekročili rýchlosť, boli riešení zákonným spôsobom, \" uviedla dnes pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová.
Dodala, že pasažieri dvoch vozidiel neuposlúchli výzvu polície, preto boli predvedení, vypočutí a bude voči nim vedené správne konanie. Polícia zároveň vyzvala vodičov, aby nešli v kolóne, ale v nepravidelných intervaloch. Policajné hliadky napokon autá sprevádzali až na územie Košického kraja.
 

Vyberte región

mark